Begeleide 16-daagse luxereis in oktober 2018

Begeleide 16-daagse luxereis in oktober 2018

Met Luc & Axel naar ZUID-AFRIKA in oktober 2018 (bijgenaamd : de "terugkeerreis")

Data : Heen op dinsdag 16 oktober 2018, retour donderdag 1 nov 2018

Organisatie : Travel-Architects (ism Zuid Afrika Reiscenter)

Deelnemers : max 12 p

Transport : 2 luxe minibusjes

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REISOVERZICHT

Dag 1 : dinsdag 16/10 Vertrek Brussel-Johannesburg

We vliegen vanuit Brussel in de late namiddag naar Londen en nemen daar een internationale nachtvlucht met British Airways naar Johannesburg waar we aankomen vrijdagochtend vroeg.

Dag2 : woensdag 17/10 Johannesburg – naar regio Graskop

Vanaf Johannesburg vertrekken we met onze luxe monovolume wagen(s) oostwaarts, richting Kruger Park. We maken er een rustige verbindingsrit van, nemen een ruime middagpauze en onze eindbestemming voor overnachting is in Graskop. We logeren daar in een prachtig klein guesthouse. Eenmaal geïnstalleerd kunnen we (voor wie niet te moe is) nog een uitstapje maken naar Pilgrim’s Rest, het oude mijnstadje.

Dag 3,4 & 5 : donderdag 18/10 & vrijdag 19/10 Van Graskop naar Blyde River Canyon en dan naar een privé wildpark naast/aansluitend met het Kruger National Park

’s Morgens bezoeken we de vlakbij gelegen Blyde River Canyon : afhankelijk van het weer zijn dat The Three Rondavels, een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde & de Treurrivier en onderaan Gods Window & The Pinnacle.

In de late namiddag rijden we van Graskop naar het voorste randgebied van Kruger National Park met als eindbestemming het domein van Exeter Private Game Reserve.

In Exeter doen we “game drives” (safari-rit) in de omgeving op zoek naar Big 5 en een laat-avond safari-rit in een ruime open jeep.

Dag 6 & dag 7 : zaterdag 20 & zondag 21/10 : Vanuit het Krugerpark naar Swaziland

Langs Hazyview en Nelspruit rijden we via Oshoek het koninkrijk Swaziland binnen tot net voorbij de hoofdstad Mbabane. We slapen twee keer in het schitterend gelegen Mountain Inn Hotel.

De volgende dag is héél rustig en alles is vlakbij. We bezoeken het nabij gelegen Mlilwane Wildlife Sanctuary en dan het Mantenga Craft Center en het vlakbij gelegen Swazi Candles waar er diverse ambachtelijke shops zijn. Tenslotte rijden we naar de open Crafts Market in de Ezulwini Valley waar enkele honderden kooplui hun waar slijten op een soort openlucht voetbalterrein.

Dag 7, 8 & 9 : maandag 22, dinsdag 23 & woensdag 24/10: Door Swaziland tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan

Na het ontbijt vertrekken we voor een trip dwars door Swaziland naar beneden. We duiken opnieuw Zuid-Afrika binnen en op weg naar St-Lucia bezoeken we in de namddag eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, bekend om zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan, waar we drie nachten blijven. Logeren doen we in de mooie Lidiko Lodge. In / rond St.Lucia is heel wat te doen : We bezoeken o.a. het Isimangaliso Wetland Park met een bijzonder mooie kustzone & strand. We maken een boottocht op het binnenmeer en wie het ruwer wil kan (optioneel) gaan speuren per boot naar walvissen in de Indische Oceaan of een heuse krokodillenfarm gaan bezoeken. Walvissen zijn er zéker, alleen een té ruwe zee kan ons parten schelen.

Dag 10 : donderdag 25 & vrijdag 26/10 St-Lucia naar Durban

Van de rust naar de drukte van Durban. We overnachten in het mooie Blue Waters Hotel op het front van de The Golden Mile. In het mondaine Durban genieten we in de namiddag van een wandeling langsheen de dijk & de hotels en zoeken we lekker eten (seafood !).

Er is veel te doen in Durban en we laten ons eens gans gaan in deze mondaine badstad. Het bekende uShaka Marine World staat zeker op het programma !

Dag 11 & dag 12 : zaterdag 27 & zondag 28/10 Vanuit Durban naar Somerset West

Maandagmorgen rijden we naar de luchthaven. We hebben een binnenvlucht om 09u00 naar Kaapstad waar we aankomen om 11u10. Vanaf daar rijden we terug naar regio Somerset West / Stellenbosch.
We logeren twee nachten in het mooie The Country Guesthouse te midden van de wijnstreek. Naast wandelen staat uiteraard een bezoek aan één of meerdere wijnlanderijen op het programma.

Dag 13 & dag 14 : maandag 29 & dinsdag 30/10 Kaapstad !

Kaapstad en omgeving. Teveel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen… Als je weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard rit naar Kaap de Goede Hoop. We logeren in het enig mooie Constantia Valley Lodge.

Dag 15 : woensdag 31/10 : Afscheid nemen van Kaapstad….

Onze laatste dag Kaapstad wordt een vrije dag voor shopping, boottocht, … alle opties zijn open.We hebben immers een rechtstreeks vlucht vanuit Kaapstad in de vooravond naar Londen waar we landen vroeg in de ochtend.

Dag 16 : donderdag 1/11 Weer thuis…

Er wacht ons een aansluiting naar Brussel waar we tegen de middag aankomen.

--

PRIJS & PRIJSSAMENSTELLING : richtprijs 4.850 EUR per persoon (kamerdelend in dubbel of twin). Supplement single op aanvraag.

Inbegrepen :

Alle internationale vluchten zoals vermeld en de tussenvluchten.

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur.

Gebruik huurauto & brandstofkosten.

Reisroute zoals beschreven.

Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.

Alle logies in basis “full board”

Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken en één wijnproeverij.

Game drives in de natuurparken.

Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. “whale-spotting” of krokodillenfarm in St-Lucia, in Kaapstad met de kabellift naar de Tafelberg, … )

highlights

Meer weten over deze reis "Begeleide 16-daagse luxereis in oktober 2018"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • EXETER, privaat natuurpark aansluitend aan Kruger

  EXETER, privaat natuurpark aansluitend aan Kruger

  EXETER, privaat natuurpark aansluitend aan Kruger

  Vroeger EXETER genaamd, maar momenteel Dulini Private Game Reserve, onderdeel van het Sabi Sands Game Reserve, één der grootste natuurgebieden ter wereld. Op het programa staan safari-ritten in open jeep, avondsafari en wandelsafari.

  Volgende

 • BLYDE RIVER CANYON

  BLYDE RIVER CANYON

  BLYDE RIVER CANYON

  De Blyde River Canyon met zijn spectaculaire geërodeerde rotspartijen is een absolute must, evenals de kort daarbij gelegen Three Rondavels.

  Volgende

 • ST LUCIA aan de Indische Oceaan

  ST LUCIA aan de Indische Oceaan

  ST LUCIA aan de Indische Oceaan

  De prachtige omgeving van St.Lucia is uniek... een Coastal Wetland Park vol met massa's dieren, eindeloze stranden, maar vooral ook.... walvissen in die tijd van het jaar !

  Volgende

 • KAAPSTAD en omgeving - de wijnroute

  KAAPSTAD en omgeving - de wijnroute

  KAAPSTAD en omgeving - de wijnroute

  Kaapstad is een fantastische stad op zichzelf met eindeloze mogelijkheden. De omgeving is spectaculair, je bent op eenwip in de wijnstreeks, Kaap de Goede Hoop.... teveel om op te noemen.