Begeleide 16-daagse reis in oktober 2017

Begeleide 16-daagse reis in oktober 2017

Met Luc, Axel of Peter naar ZUID-AFRIKA in oktober 2017

Data : Heen op donderdag 12 oktober 2017, retour zaterdag 28 okt 2017

Organisatie : Aro-Travel bvba Gidsen : Luc, Axel of Peter Deelnemers : max 12 p

-----------------------------------------------------------------------------

REISOVERZICHT

Dag 1 : donderdag 12/10 Vertrek Brussel-Johannesburg

We vliegen vanuit Brussel in de late namiddag naar Londen en nemen daar een internationale nachtvlucht met British Airways naar Johannesburg waar we aankomen vrijdagochtend vroeg.

Dag2 : vrijdag 13/10 Johannesburg – naar regio Graskop

Vanaf Johannesburg vertrekken we met onze luxe monovolume wagen oostwaarts, richting Kruger Park. We maken er een rustige verbindingsrit van, nemen een ruime middagpauze en onze eindbestemming voor overnachting is in Graskop. We logeren daar in een prachtig klein guesthouse. Eenmaal geïnstalleerd kunnen we (voor wie niet te moe is) nog een uitstapje maken naar Pilgrim’s Rest, het oude mijnstadje.

Dag 3 : zaterdag 14/10 Van Graskop naar Blyde River Canyon en dan naar Kruger National Park

’s Morgens bezoeken we de vlakbij gelegen Blyde River Canyon : afhankelijk van het weer zijn dat The Three Rondavels, een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde & de Treurrivier en onderaan Gods Window & The Pinnacle.

In de namiddag rijden we van Graskop via Klaserie door naar de “Orpen gate” van het voorste randgebied van Kruger National Park met als eindbestemming het domein van het mooie Pezulu Tree House. De omgeving is schitterend en geeft ons al een goed idee van het échte Krugerpark waar we vanaf morgen op safari gaan.

Dag 4 & dag 5 : zondag 15 & maandag 16/10 : Kruger National Park

Het Krugerpark is één der oudste & meest interessante natuurreservaten ter wereld. We logeren twee nachten in mooie rondavels in Satara, een “main restcamp” middenin het Krugerpark.

Van daaruit doen we “game drives” (safari-rit) in de omgeving (richting Olifantskamp aan de grens met Mozambique) en één laat-avond safari-rit in een ruime open jeep.

Dag 6 & dag 7 : dinsdag 17 & woensdag 18/10 : Vanuit het Krugerpark naar Swaziland

Langs Hazyview en Nelspruit rijden we via Oshoek het koninkrijk Swaziland binnen tot net voorbij de hoofdstad Mbabane. We slapen twee keer in het schitterend gelegen Mountain Inn Hotel.

De volgende dag is héél rustig en alles is vlakbij. We bezoeken het nabij gelegen Mlilwane Wildlife Sanctuary en dan het Mantenga Craft Center en het vlakbij gelegen Swazi Candles waar er diverse ambachtelijke shops zijn. Tenslotte rijden we naar de open Crafts Market in de Ezulwini Valley waar enkele honderden kooplui hun waar slijten op een soort openlucht voetbalterrein.

Dag 7, 8 & 9 : donderdag 19, vrijdag 20 & zaterdag 21/10: Door Swaziland tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan

Na het ontbijt vertrekken we voor een trip dwars door Swaziland naar beneden. We duiken opnieuw Zuid-Afrika binnen en op weg naar St-Lucia bezoeken we in de namddag eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, bekend om zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan, waar we drie nachten blijven. Logeren doen we in het mooie Leopard Corner Guest House. In / rond St.Lucia is heel wat te doen : We bezoeken o.a. het Isimangaliso Wetland Park met een bijzonder mooie kustzone & strand. We maken een boottocht op het binnenmeer en wie het ruwer wil kan (optioneel) gaan speuren per boot naar walvissen in de Indische Oceaan of een heuse krokodillenfarm gaan bezoeken.

Dag 10 : zondag 22/10 St-Lucia naar Durban

Van de rust naar de drukte van Durban. We overnachten in het mooie Blue Waters Hotel op het front van de The Golden Mile. In het mondaine Durban genieten we in de namiddag van een wandeling langsheen de dijk & de hotels en zoeken we lekker eten (seafood !).

Dag 11 & dag 12 : maandag 23 & dinsdag 24/10 Vanuit Durban naar Somerset West

Maandagmorgen rijden we naar de luchthaven. We hebben een binnenvlucht om 09u00 naar Kaapstad waar we aankomen om 11u10. Vanaf daar rijden we terug naar regio Somerset West / Stellenbosch.
We logeren twee nachten in het mooie The Country Guesthouse te midden van de wijnstreek. Naast wandelen staat uiteraard een bezoek aan één of meerdere wijnlanderijen op het programma.

Dag 13 & dag 14 : woensdag 25 & donderdag 26/10 Kaapstad !

Kaapstad en omgeving. Teveel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen… Als je weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard rit naar Kaap de Goede Hoop. We logeren in het enig mooie Constantia Valley Lodge.

Dag 15 : vrijdag 27/10 : Afscheid nemen van Kaapstad….

Onze laatste dag Kaapstad wordt een vrije dag voor shopping, boottocht, … alle opties zijn open.We hebben immers een rechtstreeks vlucht vanuit Kaapstad in de vooravond naar Londen waar we landen vroeg in de ochtend.

Dag 16 : zaterdag 28/10 Weer thuis…

Er wacht ons een aansluiting naar Brussel waar we tegen de middag aankomen.

--

PRIJS & PRIJSSAMENSTELLING : 3.595 EUR per persoon (kamerdelend in dubbel of twin). Supplement single op aanvraag.

Inbegrepen :

Alle internationale vluchten zoals vermeld en de tussenvluchten.

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur.

Gebruik huurauto & brandstofkosten.

Reisroute zoals beschreven.

Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.

Alle logies in basis “bed & breakfast” , behalve Dag 3 Pezulu Tree House waar een buffet avondmaal reeds inbegrepen is.

Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken en één wijnproeverij.

Eén “sunset game drive” (safari rit) in het Krugerpark met jeeps.

Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. “whale-spotting” of krokodillenfarm in St-Lucia, in Kaapstad met de kabellift naar de Tafelberg, … )

Meer weten over deze reis "Begeleide 16-daagse reis in oktober 2017"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier