Begeleide 9-daagse klassieke tour 2017

Begeleide 9-daagse klassieke tour 2017

9-daagse klassieke tour, mooiste bestemmingen en met gastronomische lunch als extra

 • Dag 1: Aankomst in Tanzania waar je wordt opgehaald en naar Machweo wordt gebracht, net buiten de stad Arusha. (D)
 • Dag 2: Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park, het oudste nationale park van Tanzania. De hele morgen hebben we een game drive door dit kleine, maar mooie natuurpark met een enorme diversiteit. Dit is primair bos, dit zijn de ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru, de tweede hoogste berg van het land en de Momela lakes. Dit is waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leven: de Colobusaap. De lunch is in het park. En wel een heel speciale lunch op een plaats met een wondermooi uitzicht. De beste kok van Tanzania en omgeving, Axel Janssens komt met zijn luxe mobiele keuken om u te vergasten op het beste van het beste. Na deze heerlijk rustige topervaring rijden we door het park terug naar de lodge waar je kunt genieten van de zonsondergang met zicht op de Meru met een sundowner in je hand. Of genieten aan de twee zwembaden, of van een heerlijke massage. (O, L, D)
 • Dag 3: Na het ontbijt vertrekken we richting Tarangire National Park. Langzaam verandert het landschap, en Tarangire zelf is Baobab land. Tarangire betekent rivier van het wrattenzwijn in het Swahili. Het is de speeltuin van de olifanten. We picknicken in het park zelf en in de late namiddag verlaten we het park en gaan we naar het nabij gelegen Isoitok kamp, genesteld in de lagere Maasai heuvels, niet ver van het Manyara meer. Isoitok Camp Manyara (O, L, D)
 • Dag 4: Na het ontbijt vertrekken we richting Lake Manyara National Park voor een nieuwe gamedrive. Misschien zien we wel de klimmende leeuwen, “the famous tree climbing lions.” Picknick lunch in de bush en dan verder gamedrive tot in de vroege namiddag. Geniet van de ontelbare vogels in Isoitok en het mooie uitzicht op Lake Manyara en de rif vallei. Isoitok is het project van de gedreven Aussie Chris, die samenwerkt met de Buren, de Maasai. De lodge is een met de natuur, en duurzaam. De Maasai school in de buurt wordt ondersteund, er is een waterproject, het is een win-win situatie. Isoitok Camp Manyara (O, L, D)
 • Dag 5: Bij het ontbijt ontmoeten we onze lokale Maasai gids. Hij neemt ons mee naar zijn naburig dorp. Word ingewijd in de traditionele planten die nog steeds elke dag worden gebruikt in de traditionele geneeskunde van deze mensen. Bezoek de Boma waar je een zicht krijgt in het dagelijkse leven van de Maasai. Na deze volgt de grote beloning: Er is weer een super lekkere lunch met Axel die ons op een fantastische plaats verrast met zijn mobiele keuken en een heerlijke lunch serveert. Isoitok Camp Manyara (O, L, D)
 • Dag 6: Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Het is hier dat oost Afrika aan het afscheuren is van de rest van het continent. Niet dat wij dat nog zullen meemaken. Hier staat ook de wieg van de mensheid. Hier vind je ook een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld: de Ngorongorokrater.
  Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De helft van alle zwarte neushoorns uit heel Oost-Afrika leven hier op de grasvlakte. Al zijn er hier maar twintig in totaal. Ang’ata Ngorongoro Camp (O, L, D)
 • Dag 7: De vogels zijn onze wekker. Na het ontbijt vertrekken we richting Serengeti. Vanop het moment dat we deze immense vlakte oprijden begint de gamedrive, richting lodge. Geniet van de enorme diversiteit die deze vlakte, afgewisseld met koppetjes (ronde rotsformaties) bosjes en water. Onze bekwame gids-chauffeur toont ons de mooiste plekjes. Kiota Camp (O, L, D)
 • Dag 8: Die dag kan je optioneel een tocht maken met een heteluchtballon, met een champagne ontbijt op de landingsplaats. En dan een zalige ganse dag dieren spotten en genieten van het mooie landschap. Heel grote kans om de grote katten te zien, luipaard, cheeta en de leeuwen aan de Rock kopjes. Ze gebruiken deze grote rotspartijen als uitkijkpost. Kiota Camp (O, L, D)
 • Dag 9: Na het ontbijt rijden we rustig richting Seronera van waar uit je vliegt naar Arusha. Transport naar Kilimanjaro international airport voor een aansluitende vlucht naar de volgende bestemming, Zanzibar of vlucht terug naar huis. Een andere optie is nog een nacht Machweo om lekker te genieten van de wellness en het heerlijke eten, of nog een pak andere mogelijkheden, zoals de kust te Pangani met een dow tocht naar Zanzibar, Mwanza aan het immense Victoriameer, en nog zoveel meer.

Richtprijs : Vanaf zes personen € 3637 per persoon kamerdelend (dubbel of twin bed) (Prijs schommelt volgens de US dollar - prijzen dd.24/12/2016)
Maximum twaalf personen € 3541 per persoon
Single toeslag € 847 per persoon.
Optioneel ballon vaart boven Serengeti € 522 per persoon.

Inbegrepen:
Inkom parken, conservatie en gemeenschapsondersteuning bijdrage. Verblijf standaard klasse in lodges zoals vermeld of in gelijkwaardige lodges. Maaltijden zoals vermeld (Ontbijt, Lunch, Diner) 1.5 liter mineraalwater per dag pp. In de wagen, wagen 4x4 chauffeur gids gegarandeerd zitje aan het venster, open dak. Ongelimiteerd game driving. Repatriëringsverzekering uit de parken naar dichtstbijzijnde hulppost. Alle transfers vermeld zoals boven, waaronder de regionale vlucht van Seronera naar Arusha Airport (15kg bagage maximum)

Niet inbegrepen: Internationale vlucht (al helpen we u graag die te boeken) Visum, en luchthaven taks. Die laatste zijn inbegrepen in het vliegtuigticket, normaal gezien. Visum is momenteel € 45€ bij aankomst voor Europeanen, maar om niet te lang te moeten aanschuiven raden we je sterk aan die op voorhand te halen in de ambassade. Ook daar helpen we je graag mee. Alle andere uitgaven zoals drank, souvenirs en alle persoonlijke aankopen.
Fooi voor de gids chauffeur. Dit is een groot deel van hun inkomsten. Dit is een 8 dollar per dag, of 10 als je heel tevreden bent. Reken dus nog een 80 euro.

Meer weten over deze reis "Begeleide 9-daagse klassieke tour 2017"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier