12-daagse klassieke tour 2018

12-daagse klassieke tour 2018

12-daagse Klassieke rondreis Noord-Tanzania , met lokale chauffeur/gids. Belgische reisbegeleider Axel op aanvraag (supplement)

Hoogtepunten: Arusha National Park, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Ngorongoro Conservation Area, Serengeti. De mooiste parken van het Noorden. Bezoek de maasai, een universiteit met een optreden dans en muziek van de studenten.

Reisoverzicht :

Dag 1: Aankomst in de Kilimanjaro Internationale Luchthaven. Je wordt opgehaald en naar je lodge gebracht. De beste luchtvaartmaatschappij is Turkish Airlines gevolgd door KLM. Turkish landt echter in het midden van de nacht, KLM in de late avond.

Kilimanjaro Safari Lodge is vlakbij de luchthaven, zodat je geen grote nachtrit moet doen vooraleer te relaxen.

Dag 2: We trekken naar het Arusha National Park. ( NP)

Dit is het oudste NP van Tanzania, op de flanken van de vulkaan Meru. De tweede hoogste berg van het land.

Dit park met verschillende landschappen kent een enorme biodiversiteit. Je hebt de Momella meren, met de flamingo's, en vele andere vogels, het primaire oerwoud met een apensoort die enkel hier voorkomt. De zwartwitte franjeaap, of Colobus monkey. Ook de Diadeemmeerkat, of blue monkey is niet te missen, twee van de leukste apensoorten van Tanzania.

En de kraters van de Meru, een slapende vulkaan. We picknicken in de vrije natuur. Geen leeuwen hier, wel zijn er een maand geleden wilde honden gespot in dit park. Verder heb je antilopen, zebra's, giraffen, wrattenzwijnen…

Omdat dit een van de weinige parken is waar je een walking safari kunt doen, laten we die kans niet schieten. Met een gewapende ranger wandelen we over de open vlakte van de lagere flank van de Mount Meru, naar de waterval.

Op weg naar ons hotel in Arusha, stoppen we in Tumaini University. Zij hebben een afdeling voor toneel, dans en muziek. De studenten geven ons een voorstelling van een klein uurtje. Echt wel de max.

Silver Palm Hotel. Dit ligt gunstig om de volgende dag vroeg te kunnen vertrekken, zonder te veel files. (O, L, D)

Dag 3: Vroeg op weg naar Tarangire NP. We rijden door Maasai land. Het landschap wordt droger, en veranderd naar een steppegebied. Een twee uur rijden, en we staan aan de poort van baobab land, de speeltuin van de olifanten wordt Tarangire ook wel genoemd, maar het betekent eigenlijk rivier van het wrattenzwijn.

Hier is picknicken in het wilde weg niet aan te raden, leeuwen, hyena's, luipaarden, buffels, zijn geen huisdieren. Er zijn wel speciale picknick sites, waar we onze lunch kunnen gebruiken, met een prachtig uitzicht.

We logeren in Tarangire Safari Lodge. Een lodge op een klif, met een prachtig uitzicht. Net op tijd voor de sundowner, met het glas in de hand naar de voorbijtrekkende dieren kijken… Of je neemt een duik in het koele zwembad.

Hier kom je ‘s nachts niet uit je tent, je wordt vergezeld van een bewaker als je gaat slapen. De tenten zijn uitgerust met comfortabel sanitair. (O, L, D)

Dag 4: Een ochtend game drive, zo heet een tocht om dieren te zien. We lunchen weer in de vrije natuur, op een daarvoor aangewezen plaats.

Rond 15 u verlaten we dit prachtige park en gaan naar Isoitok camp. dit ligt dicht tegen Lake Manyara, Isoitok is een tentenkamp, weer dik in orde, dat nauw samenwerkt met de naburige Maasai dorpen. Zo werken er uiteraard Maasai, maar wordt ook een school gesponsord, is er een water spaarplan om de droge maanden door te komen. Isoitok (O, L, D)

Dag 5: We trekken naar Lake Manyara. Dit is een van de slenkmeren, waar Afrika in twee aan het breken is. Hier zag men voor het eerst leeuwen in de bomen klimmen. Zo konden ze ontsnappen aan de tseetseevlieg steken, die vliegen niet hoog… tegenwoordig zie je de leeuwen in alle parken de bomen in gaan.

Naargelang het seizoen zie je hier heel wat vogelsoorten. De grote zoogdieren kunnen zich vrij bewegen tussen de verschillende parken. Dus ook hier kans op olifanten… Isoitok (O, L, D)

Dag 6: Gewekt door de vogelgeluiden, vroeg opstaan vandaag want we gaan naar de Ngorongoro, de grootste krater ter wereld. Het is een ingestorte vulkaankegel op 2200 m hoogte, een caldeira. Men schat dat de vulkaan zo een 5 km hoog was, drie miljoen jaar geleden. Maar genoeg gepraat over geologie. Hier zit de grootste populatie grote zoogdieren ter wereld, hier zie je de zwarte neushoorn, de jachtluipaard, de gnoes hier doen niet mee aan de grote trek… en de giraffen geraken hier niet omdat ze de helling niet aankunnen. Dit is sedert 1979 Unesco werelderfgoed.

We moet echt vroeg genoeg gaan, als het warmer wordt verstoppen de puntlipneushoorns, ook wel zwarte genoemd, zich in het woud. En dit is een van de meest bedreigde grote zoogdieren ter wereld. We slapen in Eileen’s Tree Inn in Karatu. (O, L,D)

Dag 7, 8, 9: De Serengeti… Magische plaats. Hier blijven we drie nachten op dezelfde plaats. Op het moment dat we door de poort komen, begint de game drive al. Een hele dag gamedrive tot aan onze lodge, weer een tented camp in het midden van de bush. De klipdasjes verwelkomen ons.

Op de twee volgende dagen maken we lange tochten om zoveel mogelijk te zien… Serengeti Sopa Lodge (O, L, D)

Dag 10: Terug richting Arusha. Onderweg bezoeken we de archeo-Paleontologische site van Olduvai. dit is een van de belangrijkste vindplaatsen van menselijke aanwezigheid, van miljoenen jaren geleden tot heden. Isoitok (O, L, D)

Dag 11: Mogelijkheid om met een Maasai het dorp te bezoeken, een medicinale Maasai planten wandeling te maken ( facultatief) of gewoon nog wat te rusten.

We zijn in de late namiddag terug in ons hotel centrum Arusha. Mount Meru Hotel (O, L, D)

Dag 12: Mogelijkheid om de plaatselijke markt te bezoeken, de kunstmarkt, de souvenirmarkt of te relaxen. Wij organiseren alles wat u vraagt en wat mogelijk is. Facultatief.

Of gewoon lekker relaxen aan het zwembad. De kamer blijft beschikbaar tot 18 uur, daarna transport naar de luchthaven, voor een vlucht naar huis. Of waarom niet nog een vervolg op Zanzibar, cultuur, zon, zee en strand. (O, L)

Inbegrepen:

Inkom voor alle parken.

Lodges middenklasse

Maaltijden zoals vermeld

gegarandeerde plaats aan het venster in de 4X4, anderhalve liter water per dag.

Onbeperkt km in de parken.

Extra evacuatie verzekering in de parken.

Transfer van en naar de luchthaven.

Niet inbegrepen:

Fooi voor de chauffeur gids, dit is hun grootste bron van inkomsten. een 10 dollar per dag.

Visum. Je kunt dit bij aankomst krijgen, of op voorhand aanvragen op de Tanzaniaanse ambassade.

Internationale vluchten.

Drank, persoonlijke aankopen…

AFREISDATA & PRIJZEN :

7 juli tot 19 juli, aankomst Brussel. Prijs: $ 4800, single toeslag $ 225

27 oktober tot 8 November, aankomst Brussel. Prijs: $ 4325, single toeslag $ 200

 • Zuidelijk-Afrika » Tanzania
  • 12 dagen
  • Heenreis: 07.07.2018
  • Terugreis: 19.07.2018
  • 4-10 deelnemers
  • vanaf € 4.800,00-
  • suppl. single € 225,00-
  • 12 dagen
  • Heenreis: 27.10.2018
  • Terugreis: 08.11.2018
  • 4-10 deelnemers
  • vanaf € 4.325,00-
  • suppl. single € 200,00-

Meer weten over deze reis "12-daagse klassieke tour 2018"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier