TOPREIS van WINDHOEK over Okavango & Chobe naar VICTORIA FALLS

TOPREIS 3 landen : Namibie, Botswana, Zimbabwe

Op zoek naar een fijne topreis in 2018 ?

We reizen van Windhoek naar de imposante zandduinen in de Sossusvlei, we gaan dolfijnen en zeehonden ontdekken, we gaan op safari in Etosha National Park, we ontdekken stammen zoals de Himba en de Herrero, we verkennen de Okavango-delta en Chobe National Park en we sluiten af met de Victoria watervallen.

Oké, de afstanden in Afrika zijn groter, er zitten enkele dagritten bij maar we nemen onze tijd. Bij ons kunnen maximum 6 personen mee, plus Luc of Axel als gids, elk in een stevige luxe airco-minibus, een garantie voor écht persoonlijke begeleiding. Afrika op zijn best !!

VERTREKDATA

Eerste vertrekdatum in Brussel : zondag 23 sept 2018, retour op woensdag 10 oktober 2018 in Brussel.​ Andere data op aanvraag.

REISPROGRAMMA

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - zondag 23/9 - Vertrek D

We spreken in de vooravond af met Luc in de luchthaven van Brussel. Het gebruikelijke vliegtuigeten nemen we er maar bij…

Dag 2 - maandag 24/9 - Windhoek O

Aankomst in Zuid-Afrika en aansluitvlucht naar Windhoek. We worden opgewacht aan de luchthaven en we gaan naar het Utopia Boutique Hotel. Lunch en dinner is op eigen kost, maar aan restaurantjes en gezellige terrasjes geen gebrek! Wie wil kan optioneel een tochtje boeken in Windhoek.

Dag 3 - dinsdag 25/9 - Naar de Namib Desert O D

Bij de eerste zonnestralen vertrekken we naar de Sossusvlei in de Namib Desert, regio van de hoogste duinen ter wereld. Onderweg prachtige uitzichten zo ver het oog kan reiken. We zoeken ergens onze lunch onderweg, naargelang het traject. Overnachten doen we 2 keer in de Namib Desert Lodge.

Dag 4 - woensdag 26/9 - regio Sossusvlei O L D

Op ontdekking bij zonsopgang naar de Sossusvlei en we nemen lunchpakket mee. We wandelen in de imposante duinen. Vervolgens staat een bezoek aan Death Vlei met zijn zwarte boomfossielen op het programma. Als er genoeg tijd is gaan we nog snel een kijkje nemen bij de Sesriem Canyon. In de lodge genieten we van het schouwspel van de ondergaande zon over het rood-bruine duinenlandschap.

Dag 5 - donderdag 27/9 - verfrissend Swakopmund aan zee O

Rit doorheen de Naukluft Desert tot aan de kust van de Atlantische Oceaan en het stadje Swakopmund. We zoeken gezamenlijk een gezellig restaurantje en slapen in een mooie bungalow in de Desert Breeze.

Dag 6 - vrijdag 28/9 - Swakopmund & Damaraland O L D

Na het ontbijt, vrije tijd in Swakopmund om leuke dingen te doen. Optionele excursies: Sandboarding op de duinen, meevliegen met een Cessna vliegtuigje met spectaculaire uitzichten over de duinen en de Atlantische oceaan, met de kano op zee varen en skydiving.

Lunchpakket meenemen en rit langs de Brandberg, het Versteende Woud en de rotsschilderingen naar Twyfelfontein. Overnachting in Brandberg White Lady Lodge (met zwembad) in Ugab.

Dag 7 - zaterdag 29/9 - Damaraland O L D

We maken een wandeling van zo'n 40 minuten naar de rotstekeningen van de Bosjesmannen. Er zijn meer dan 1 000 grotten met maar liefst 45 000 rotstekeningen. Op zoek naar de unieke woestijnolifanten met een gids in een 4x4 open jeep. Overnachting in Brandberg White Lady Lodge.

Dag 8 - zondag 30/9 - Etosha O L D

Naar het Etosha National Park, het belangrijkste National Park van Namibië. Op safari in het mooie Etosha natuurpark. Overnachting 2x in een bungalow in Etosha Safari Camp.

Dag 9 - maandag 1/10 - op safari in Etosha O L D

Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft hier dankzij de aanwezigheid van de waterholes. We verkennen de stoffige witgrijze bush op uitkijk naar het grote wild. Overnachting in Etosha Safari Camp.

Dag 10 - dinsdag 2/10 - Grootfontein & meteoriet O D

Na het ontbijt, rijden we naar Grootfontein. Onderweg bezoeken we de Hoba meteoriet, die weegt meer dan 60 ton en is de grootste meteoriet ter wereld ! Overnachting in Guest Farm Ghaub.

Dag 11 - woensdag 3/10 - Caprivi O L D

Dagrit naar de Zambezi regio (Caprivi strip), een smal strookje land. We logeren in Shametu River Lodge, net buiten Mahango Nat.Park aan de "panhandle" van de Okavango-delta.

Dag 12 - donderdag 4/10 - Okavango Delta O L D

Vandaag gaan we langs de panhandle van de machtige Okavango Delta naar een prachtige lodge. Behalve de afternoon boat cruise staat er ook een morning mokoro excursie op het programma (authentieke bootjes gemaakt van uitgeholde boomstammen). We overnachten in Nxamaseri Island Lodge.

Dag 13 - vrijdag 5/10 - De machtige Zambezi O L D

Rit naar de Zambezi, kant Namibië. Boottochtje op de rivier op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en olifanten. Overnachting in de Caprivi River Lodge

Dag 14 - zaterdag 6/10 - Chobe natuurpark O

Terug naar Botswana langs de Ngoma grenspost. Overnachting 2x in de Kubu Lodge.

Dag 15 - zondag 7/10 - Op safari in Chobe O

Op verkenning in het Chobe natuurpark bij zonsopgang met een gids in een open 4x4 jeep. We varen met een bootje op de Chobe rivier op zoek naar krokodillen, grazende buffels aan de oever, impala's en olifanten. Overnachting in Kubu River Lodge.

Dag 16 - maandag 8/10 - Victoria Watervallen O

We steken de grens over naar Zimbabwe en we rijden naar de Victoria Watervallen. Wandeling op de houten wandelpaden langs de uitzichtpunten. Vrije namiddag voor een hele reeks activiteiten (niet inbegrepen): rafting of flight of the Angels (microlight of helicopter). Logies in het machtige 5* Victoria Falls Safari Lodge.

Dag 17 - dinsdag 9/10 - Victoria Watervallen O

Na het ontbijt nog wat vrije tijd. In de namiddag rit naar de luchthaven en nachtelijke terugvlucht via Johannesburg.

Dag 18 - woensdag 10/10 - Terug thuis

Aankomst in Brussel.

PRIJS : €4 495 per persoon (op basis van twee reizigers)

Single toeslag: €995

Inbegrepen

- Internationale vluchten uit Brussel

- Taxen

- Minibus & jeep expeditie -- Inkomgelden van de vermelde natuurparken

- Activiteiten

- Vermelde maaltijden

- Transfers bij aankomst en vertrek Namibië -

- gids : Luc Ribbens, die mee komt vanuit Brussel

- Enkele reisvergaderingen voor vertrek

- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers van Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen

- Maaltijden niet vermeld - Dranken

- Facultatieve activiteiten

- Fooien

- Reis- en Bijstandsverzekering

highlights

Meer weten over deze reis "TOPREIS van WINDHOEK over Okavango & Chobe naar VICTORIA FALLS"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Sossusvlei & Deathvlei

  Sossusvlei & Deathvlei

  Sossusvlei & Deathvlei

  Sossusvlei is een soort klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen (mogelijks hoogste ter wereld) die het omringen en het tot een grote zee van zand maken. Vlakbij ligt Death Vlei met zijn zwarte boomfossielen.

  Volgende

 • Etosha National park

  Etosha National park

  Etosha National park

  Etosha National Park is het belangrijkste wildpark van Namibië : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft & overleeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Het is het thuisland van honderden vogel- en reptielensoorten maar evenzeer meer dan 100 zoogdiersooren waaronder witte & zwarte neushoorn, kudu, zebra, giraffe, springbok, gemsbok, sabelantilope, leeuw, luipaard, cheetah, gevlekte & bruine hyena...

  Volgende

 • Okavango delta, de westelijke "panhandle"

  Okavango delta, de westelijke "panhandle"

  Okavango delta, de westelijke "panhandle"

  We duiken Botswana binnen vanuit de Caprivi strip en verkennen de rustige linkerkant van de "panhandle" (de steel van de pan van de delta). Niet echt veel groot wild hier, wel prachtige watergebonden activiteiten zoals tocht met de mokoro, afternoon boat cruise, wandelsafari op het schiereiland... en een luxueus logies pal naast het water.

  Volgende

 • Chobe National Park

  Chobe National Park

  Chobe National Park

  Chobe National Park is het oudste natuurpark van Botswana. Het is zowat 10.700 km² groot en vernoemd naar de Chobe rivier die dé waterader is van dit noordelijk gebied van de Kalahari. Het bestaat uit een divers landschap met kathedraalhoge mopane bomen, de lekkernij bij uitstek voor olifanten, die hier aanwezig zijn in de hoogste concentratie ter wereld, geschat op minstens 50.000 exemplaren. De Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard & buffel) is hier thuis, maar ook 450 vogelsoorten.

  De verkenning in het Chobe natuurpark doen we al vanaf zonsopgang met een gids in een open 4x4 jeep en rijden daarbij langs de oever van de Chobe rivier, het Serondela gebied, drinkplaats bij uitstek voor allerlei wild. Nadien varen we nog met een boot op de Chobe op zoek naar krokodillen, grazende buffels aan de oever, impala's en olifanten. Een unieke belevenis !

  Volgende

 • De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen vormen een uniek 1,7 km lang waterval-kompleks van de Zambezi rivier. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar en de lokale bevolking noemt ze terecht “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert, want het lawaai van het water is oorverdovend. Vlakbij staat het standbeeld van David Livingstone die ze in 1855 ontdekte als eerste blanke. De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.

Andere Opties

NAMIBIE-BOTSWANA-ZIMBABWE : 2 of 3 landen