Begeleide rondreis in juli 2017

Begeleide rondreis in juli 2017

1 juli : Vertrek vanuit België

Vandaag vertrek naar luchthaven, afhankelijk van jullie keuze van luchtvaartmaatschappij. Meeste vluchten naar Antananarivo (de hoofdstad van Madagascar), vertrekken met aansluiting vanuit Brussel, vaak met nachtvlucht uit Parijs. Transport naar Parijs en de internationale vlucht zijn niet inbegrepen – zie verder – maar we kunnen U helpen dat te regelen.

2 juli : AANKOMST VANUIT EUROPA IN ANTANANARIVO

U wordt opgewacht aan de luchthaven. We brengen U naar het logies; overnachting in het centrum van de hoofdstad. (diner)

3 juli : TANA-AMBOSITRA

We worstelen ons door het drukke verkeer van de miljoenenstad Antananarivo, voor het gemak Tana genoemd om via de N7, die de belangrijkste verkeersader van het land is, al heeft hij meer weg van een slecht onderhouden Route departementale. We rijden naar het zuiden over de hoog plateaus met vele rijsvelden, dit is de graanschuur en de groenten tuin voor gans Madagaskar. We slapen in Ambositra waar we nog tijd hebben om wat rond te kuieren.

Ambositra is een leuke kleine stad en is het centrum voor het houtsnijwerk, wie zin heeft kan een atelier bezoeken. We slapen in een van de oudste koloniale gebouwen van het land Le Grand Hotel

(ontbijt, diner)

4 juli : AMBOSITRA-AMBALAVAO

We rijden door de hoog plateaus met ongelooflijk mooie landschappen. Hier wonen de Betsileo we passeren Fianarantsoa. De hoofdstad van de Betsileo.

We rijden door naar Ambalavao, het vee-centrum van het land. Als we geluk hebben zien we onderweg de herders grote kuddes zeboes naar hier drijven. Ze zijn soms weken onderweg, en komen van honderden km ver. Zeboes betekenen weelde, macht en aanzien voor de eigenaar. De Bara zijn de herders bij uitstek en de zeboe heeft een belangrijke plaats in hun leven en ceremonies.

(ontbijt, diner)

5 juli : AMBALAVAO - ANDRINGITRA

Eerst bezoeken we een klein natuurpark onder Ambalavao, Anja. Het is een parkje dat wordt gerund door de lokale bevolking en alle inkomsten worden gebruikt om het dorp te steunen. De mensen hier kunnen er bijvoorbeeld hun school mee in stand houden. In Anja park leven diverse families kattas of rindstaartmakis.

We komen ook in de wijnstreek van Madagaskar. Dit is zeker niet de slechtste wijn die ze hier maken en hij wordt elk jaar beter.

We slapen in tenten. (ontbijt, diner met aperitief)

6 juli : ANDRINGITRA

Een van de mooiste en weinig bezocht. Het nationaal park Andringitra

Ligt in de regio Haute Matsiatra met een oppervlakte van 31.160 hectare.

Het is een ruig terrein met diepe valleien en richels. Het woord is aan de wandelaars, we gaan op stap, de hele dag met dragers. We wandelen op ons eigen ritme, met een ervaren gids, die ons langs adembenemende wegen voert met spectaculaire uitzichten, planten en dieren die je nergens anders ziet. Meer dan honderd vogelsoorten, 58 soorten zoogdieren en 60 kikkersoorten leven in het park.

‘s Avonds na de thee en het aperitief wordt er gekookt door de begeleiders, zij zorgen ook voor Malagasy ambiance, zetten de tenten recht, zorgen voor het kampvuur en dan in de slaapzak, op een matras in de tent in de wilde natuur. (ontbijt, lunch, diner)

7 juli : ANDRINGITRA-RANOMAFANA

We rijden rustig terug naar het noorden, na Fianarantsoa slaan we echter af naar het oosten, richting nationaal park van Ranomafana

(ontbijt, diner)

8juli : RANOMAFANA

Ranomafana Nationaal Park ligt op een hoogte van ca. 1000m en heeft een oppervlakte van 41.600 ha. Dit prachtige, zeer vochtige regenwoud bestaat uit een serie heuvels die door vele riviertjes doorsneden worden. De plantengroei is indrukwekkend: mossen, varens, epifyten, palmen, ...

Een groot deel van het park is nog echt primair regenwoud. Men vindt hier maar liefst 12 soorten lemuren, waaronder de gouden bamboelemuur die men ontdekte in ’86. Er zijn kameleons te bewonderen, tal van kleurrijke vogels, vlinders en insecten. Je kan er kiezen uit verschillende soorten wandelingen met gids. Ranomafana, betekent warm water, dit was vroeger een kuuroord met warmwaterbronnen.

(ontbijt, diner)

9juli : RANOMAFANA-MANANJARY-AMBOHITSARA , CANAL DES PANGALANES.

Mananjary is een slaperig stadje, eenmaal om de zeven jaar heeft hier een reusachtig feest plaats, dan worden alle jongens die de laatste zeven jaar geboren zijn besneden. Vroeger gebeurde dat op nogal pijnlijke en barbaarse wijze, nu tracht men toch zoveel mogelijk alles verdoofd en steriel te doen. Van heinde en ver komt men naar dit feest.

Hier nemen we de boot naar Ambohitsara, een vissersdorp, waar de bewoners zelf een hotel runnen, L’auberge de Ambohitsara.

Het Canal des Pangalanes, Lakandrano Mpangalana, is een van de langste kanalen ter wereld. Ongeveer 660km lang. Het is aangelegd door de Fransen omdat de Indische Oceaan in het oosten het grootste deel van het jaar te woelig is en er ook te veel haaien zitten.

Het verbindt verschillende inhammen en kreken, en is een zeer belangrijk brakwater ecosysteem. Het is ook werelderfgoed van Unesco.

Het is door een smalle duinenstrook gescheiden van de oceaan. Waar de duinen wat breder zijn overnachten we in het dorp Ambohitsara.

De lokale herberg wordt uitgebaat door de dorpelingen zelf. (ontbijt, lunch, diner)

10 JULI : AMBOHITSARA

We bezoeken het dorp, we gaan naar het vroegere dorp waar een beeld van een olifant wordt vereerd. Verder kun je een strandwandeling maken, of even niets doen.

(ontbijt, lunch, diner)

11; 12; EN 13 JULI : OP HET KANAAL

We varen het kanaal af, genieten van de omliggende natuur en de dorpen van de Betsimaraka. We slapen in Nosy Varika, chez Sergio,

Door naar Masomeloka en eindhalte Manahora waar we in Tropicana slapen.

(ontbijt, lunch en Diner)

14 JULI : NATIONAAL PARK MANTADIA ANDASIBE

We rijden naar het nationaal park van Mantadia-Andasibe.

Feonn’y Ala (ontbijt, diner)

15 JULI : ANDASIBE

Bezoek aan het park in de voormiddag. Dit park bezoeken we speciaal om de Indri Indri, de grootste en indrukwekkendste lemuur van het eiland te zien en vooral ook te horen. Het concert dat zij brengen heeft wel wat volume. Dit 810 ha grote reservaat is heel speciaal wat fauna en flora betreft. Behalve de Indri, vind je er ook de bruine lemuur, muismakis en andere lemuren, vele orchideeën, vogels en kameleons. Het park is onderdeel van het parc national de Andasibe-Mantadia, 12.810 ha groot.

Andasibe zelf is ook een bezoek waard voor wie er zin in heeft, een plaatselijk cafeetje, de markt. Weinig toeristen bezoeken dit leuke dorp, maar zij vergissen zich.

’s Namiddags kan je eventueel een ander stuk van het park bezoeken, of een opvangcentrum voor lemuren, orchidee tuin (opties: niet inbegrepen).

Of het dorp gaan bezoeken en iets drinken in het lokale café.

Feon’ny Ala (ontbijt, diner)

16 JULI : TERUG NAAR ‘TANA’

We rijden op het gemak terug naar de hoofdstad, wie zin heeft kan nog de artisanale markt bezoeken, of het paleis van de koningin, transport naar de luchthaven voor de internationale vlucht.

Einde van onze diensten.

Het is natuurlijk mogelijk om nog een strand vakantie er aan vast te knopen, het eiland Ste Marie is daar geschikt voor, en er zitten in die periode walvissen.

17 JULI : TERUG THUIS

Terug thuis in België.

PRIJS : 1950 EUR per persoon kamerdelend (in dubbel of twin-bedded room)

Supplement single : 150 EURO

Exclusief internationale vlucht naar Madagascar (zie verder)

Inbegrepen:

Luchthaven transport.

Overnachtingen in halfpension formule, sommige dagen met lunch waar dit vermeld is.

Transport met comfortabele wagen met chauffeur.

Transport met een motorboot op het kanaal.

Ingang parken Andringitra, Anja, Ranomafana en Andasibe.

De lokale gids in die parken.

Een Franstalige begeleider tijdens de reis.

Diverse taksen.

Vertrekvergadering in België.

Lidmaatschap Origo

Bijdrage garantiefonds

Voor Madagaskar heb je een visum nodig, die te verkrijgen is bij aankomst (prijs voor 201 = €28 maar dit kan veranderen)

Niet inbegrepen :

Fooien en drank.

Internationale vlucht. We kunnen je daarmee helpen. Contacteer ons.

Meer weten over deze reis "Begeleide rondreis in juli 2017"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier